Пловдивчани излизат на протест заради състоянието на Рогошко шосе - DC news

Пловдивчани излизат на протест заради състоянието на Рогошко шосе

Протестът е в 12.00 ч. на моста на Адата

Пловдивчани излизат днес на протест срещу окаяното състояние на Рогошко шосе. Това съобщи в групата „Спаси Пловдив“ активистът Асен Костов. Протестът ще бъде на обяд и ще започне точно в 12.00 ч., като ще блокира новото кръгово на бул. „България“ и моста на Адата.

Организатори са граждани от сдружението „Спаси Пловдив“, групата “Рогошко шосе” и представители на бизнеса. Организираното недоволство не е политическа проява, посочи лидерът на сдружението Асен Костов.

На протеста са поканени кметът Здравко Димитров и областният управител Йордан Иванов, който вчера обеща да се присъедини.

От сдружението „Спаси Пловдив“ настояват да научат началната дата за ремонта на Рогошко шсе.

Припомняме, че шосето, което е една от основните изходни артерии на Пловдив, край която има и голяма индустриална зона с множество предприятия и фирми, е осеяно с кръпки и дупки. Една от тях е дълбока 2,5 метра измериха активистите.

Наскоро зам.-кметът Пламен Райчев съобщи, че започва ремонт на част от пътя – от моста на Адата до табелата на Пловдив. Оттам нататък обаче пътната артерия не е в района на община Пловдив, а именно тя е разбита.

Подобни статии

Top