Пловдивчани към бъдещия кмет: Искаме зелени площи, паркоместа и регулирано строителство

Хората искат по-добри условия за живот в Пловдив

Изграждане на паркинги, строителство на нови детски градини и облекчаване на трафика, особено в центъра на града искат пловдивчани от бъдещия кмет. Дискусията се води в социалната мрежа и вече набира десетки коментари.

Всички са категорични, че искат по-добри условия за живот в Пловдив, независимо кой ще поеме властта след по -малко от три месеца.

Често коментираме с приятели няколко важни за града ни въпроси, които ще се радвам да бъдат обсъдени и тук:

Кои според вас са най-важните проблеми в Пловдив, които трябва следващия кмет на града да реши на първо място?

Какво трябва да се промени в нашия град за да се помогне на хората да живеят по-добре?

Ако вие бяхте кмет на Пловдив и имахте желанието да спрете кражбите и злоупотребите с общински средства, как бихте го направили?

Задавам тези въпроси, защото през октомври предстоят избори, на които всеки трябва да знае защо и за кой ще гласува или няма да гласува.

Мисля, че нямаме право на повече грешки, ако желаем децата ни да растат в нашия красив град!, пише Георги Величков. 

Пловдивчани очертават като сериозен проблем замърсеността на въздуха и смятат, че един от начините за справяне е ежедневното миене на улиците в града.

За мен един от големите проблеми е липсата на достатъчно паркоместа. Непрекъснато се строят нови кооперации без на някой да му пука къде ще паркират живущите в тях. А те естествено го правят на улицата и тротоарите, коментира пък Румяна Костова.

Жителите на втория по големина  град в България са на мнение, че данъците са изключително високи и затова трябва да се намалят. В дискусията се коментира още изграждането на Южния обходен колектор и подобряване на  отводняването при уличните ремонти. Проблем за пловдивчани е и масовото строителство в града

Да се въведе някакво райониране в центъра на Пловдив и да има строги изисквания за височина, фасада, цвят на бъдещите строежи, иска Явор Янев.

Повече  центрове за подпомагане на възрастни хора и  места за подкрепа на жени пострадали от насилие, както и създаване на институции за подпомагане на  деца с увреждания и техните семейства, посочват още хората като задачи към бъдещия стопанин на града.

Та смятат,  че така ще си осигурим един достоен, чист, подреден и сигурен град.

Подобни статии

Top