Купуваме билети и карти за рейсовете от будките по спирките?

Не се обсъжда вдигане цената на карти и билети за градския транспорт на Пловдив

Общинската администрация не обсъжда вдигане цената на карти и билети за градския транспорт на Пловдив. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов в кулоарите на месния парламент днес, предаде репортер на Dcnews.bg.

„До въвеждане на системата за електронно таксуване нашите усилия ще бъдат насочени към даване на възможност хората да си закупуват билети и карти така, че да не са възпрепятствани, но и да не намаляват приходите към Общината“, коментира той. Чонов разкри, че в момента се обмислят и разработват нови модели за закупуване на билети и зареждане на карти, като например това да може да става от павилионите за вестници по спирките, тъй като автоматите за билети не са напълно интегрирани. Проблеми – освен машините за билети, има и с монетните апарати в автобусите.

„Правим тест за безкондукторно таксуване по линия 25. Наши контрольори съветват хората как да си купят билетче“, разказа той. Но излиза, че закупуването на билетче от машината в автобуса трае минути. „Затова търсим варианти с продажби на карти, с продажба на пакети за фирми, които да ги раздават на служителите си.“

Подобни статии

Top