Пловдивчани молят кмета за помощ заради потрошен от силен вятър покрив

На сесията на 1 август ще бъде внесено предложение да им бъде отпусната помощ

Жители на блока от улица „Павликенска“ 4, чийто покрив се събори по време на една от бурите заради силния вятър, се срещнаха днес с кмета Иван Тотев. Те се обърнаха към него с молба за помощ. Покривът на сградата им бе изпотрошен от силния вятър по време на бурята на 26 юни и напълно е унищожил конструкцията му.

„Повечето от живущите в сградата сме с много ниски доходи, над 70-годишни, трима са над 85, а една от съседките е на 90-години и живее сама. Това са единствените ни жилища и няма къде да идем“, оплакаха се хората. Те помолиха за съдействие за отпускане на средства от общинския бюджет за спешен ремонт и поправяне на щетите на покрива.

Служители на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ спешно са отстранили опасните елементи от срутилия се покрив, но сега при всеки дъжд вали вътре, обясниха гражданите от ул. „Павликенска“ №4.

Средствата, необходими за отстраняване на щетите, са непосилни за събиране от възрастните хора, а и с оглед на идващата зима, положението е още по-сериозно.

Иван Тотев обясни, че ще направи необходимото, за да помогне и съдейства на гражданите за ремонт и отстраняване на големите щети, причинени от бурята. За сесията на общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите.

След положително решение от страна на общинските съветници ще можем да се разпоредим и да Ви подкрепим финансово, уточни кметът пред живущите на ул. „Павликенска“ № 4.

Top