Пловдивчани не могат да пробият блокадата в Банско

Хората искат да прекарат карантината по домовете си

Наематели на заведение в Банско, пристигнали ден преди затварянето на града, не могат да го напуснат.  Днес стана ясно, че една от групите е от Пловдив, хората отказват да използват предоставената им алтернатива да прекарат карантината в общежитие в местна гимназия, тъй като не желаят да оставят колите и багажа си, стана ясно от репортаж в „Тази сутрин“ по БТВ.

Те твърдят, че правата им са нарушени и искат да прекарат карантината в уюта на собствения си дом, готови са да попишат декларация, че ще спазват стриктно карантината в къщите си.

„Кошмарна нощ, нямаме информация, настояваме да си отидем, не признаваме тази обща карантина, защото туристите са пуснати да си отидат“, заяви една от жените, блокирана на изхода на града. Тя рзказа, че са наематели на заведение в Банско и не притежават нищо тук. „От Пловдив сме, пристигнахме в 19 часа на предния ден и разбираме, че в 20 часа градът е бил барикадиран“, разказа тя. На сутринта, когато правят опит да се приберат в Пловдив заедно с оборудването си, не са допуснати.

Припомняме, че Банско е затворен вече втори ден. Междувременно току-що стана ясно, че вирусът е взел трети живот в България, след като възрастна пациентка в Пирогов е починала. 94 е общият брой на заразените към момента по данни на Националния кризисен щаб, изнесени тази тази сутрин.

Информация и кадър: Тази сутрин, БТВ

Подобни статии

Top