Пловдивчани, нека помогнем на Алекс! Благотворителният базар е на Центъра (СНИМКИ)

Благотворителният базар „Нека помогнем на Алекс“ очаква пловдивчани до билетния център на площад „Стефан Стамболов“

За Коледа пловдивчани имат възможност да направят подарък на едно детенце в борбата му да проходи. Всеки, отворил сърцето си за доброто може да закупи ръчно изработени елхички, картички, свещи, украса за празниците и още много симпатични артикули с настроение от благотворителния базар „Нека помогнем на Алекс“ на площад „Стефан Стамболов“.

Алекс се ражда в шестия месец с тегло едва 850 грама, което наложило да прекара следващите два месеца в кувьоз. „Всеки Божи ден се молихме, ходихме и чакахме да ни кажат, че е качил поне 10 грама. Тези два месеца бяха най-дългите в живота ми. Има една фраза, която гласи: „Нито живи, нито умрели“, така се чувствахме аз и баща му, който за огромно съжаление вече не е сред нас! След като изписаха Алекс, мислех че проблемите ни са свършили, но не знаех, че тепърва започват. Растежът му се забавяше спрямо другите деца, но нали е недоносен и докторите в Димитровград ми казваха, че ще ги настигне. На година и два месеца отидохме на детски невролог в Пловдив, който ни съобщи диагнозата – детска церебрална парализа. Диагнозата се потвърди след взето второ мнение в София. Много време ми отне да свикна с мисълта, че моето дете е по-различно от останалите! Да свикна с погледите по пътя и с отношението на детската площадка, все едно Алекс е заразно болен! Боли, много боли! И така вече повече от 6 години се борим с тази тежка диагноза!“, пише майката на Алекс – Галя. Тя е стартирала кампания за подпомагане в платформата за помощ HelpKarma; от статистиката в нея става ясно, че за Алекс са нужни 10 940 евро, до момента събраните са 1240 евро.

Алекс вече има три операции – една в България, една в Русия и една Сърбия. „Много хора ни помогнаха това да се случи, за което съм им безкрайно благодарна. Но въпреки подкрепата, бащата на Алекс не издържа този тежък живот и почина през 2014 година“, описва нелекия си път жената.

„Понякога си задавам въпроса: „С какво толкова е заслужил Алекс тези мъки?“! Но аз няма да се откажа от моята простичка мечта, Алекс да проходи! Копнея да видя как детето ми играе навън и се прибира с ожулени колена! Но за да се случи всичко това, Алекс има нужда от средства за всекидневната си рехабилитация и за скъпоструващи аминокиселини. Опитвам се да му осигуря и посещения по плуване и езда. Всички ежедневни разходи за необходимите му терапии са непосилни за самотна майка.“ Затова Галя Димитрова се обръща с молба за помощ.

„Моля ви да подадете отново ръка на малкото ми момче, за да има той възможност за истинско и пълноценно детство! Благодаря на всеки отзовал се, на всеки дарил, помогнал и споделил! Помощта ви е безценна!“

Благотворителният базар „Нека помогнем на Алекс“ очаква пловдивчани до 17 декември (вторник), точното място е площад „Стефан Стамболов“ до билетния център на Общината.

Подобни статии

Top