Пловдивчани номинираха днес най-добрия човек в Пловдив (СНИМКИ)

Ученици от ПГХТТ приемаха писмени номинации и раздаваха грамоти на добрите хора

Стотици пловдивчани се включиха днес в кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров в партньорство с Националния алианс на хора с редки болести. Кампанията е продължение на инициативата „Най-добър човек“, която е с деветгодишна традиция и се подкрепя през всичките тези години от учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Нейната цел  е да се отличат пловдивчани с големи сърца.

Пред стълбите на Каменица днес ученици от ПГХТТ събираха номинации и подаряваха на малчуганите балони с цветовете на кампанията и изрисувано сърце. На място всеки можеше да направи номинация, която се попълваше онлайн през сайта на кампанията или се подаваше писмено в тетрадка.

Към учениците се присъединиха и зам.-кметът Анести Тимчев, директорът на Дирекция „Социални дейности“, директорът на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева и председателят на Националния алианс за редки болести Йорданка Петкова. Към събитието се присъедини и Франц Кадири, координатор „Доброволци и регионални връзки“ във Фондация „Пловдив 2019″.

За да поощри и разпространи доброто, Йорданка Петкова беше разпечатала грамоти и всеки можеше да направи своя номинация.

„Мама Криси и тате Христо са най-добрите. Дават ми всичко, което искам, ама и аз слушам“, разказа първокласникът Радослав Христов, след като написа имената на родителите си в книгата за предложения. Десетки други деца номинираха своите родители за най-добрите хора като им връчваха грамотата и ги даряваха с най-прекрасните си усмивки.

В кампанията участваше носителят на отличието за 2017 г. Кольо Бонев

Пред шатрата на стълбите на Каменица днес бе и Кольо Бонев, който е носител на отличието от 2017 г. В продължение на 14 г. той се грижи за болната си от Алцхаймер съпруга като в същото време всеотдайно е помагал и на други хора, изпаднали в беда.

„Трябва да кажем на всички, че добри хора има и че благодарение на тях има добри чудеса, стават добри неща. Прави впечатление, че хората познават доброто, но не искат да говорят за него. Познават добри хора, но не искат да напишат имената им, притесняват се да ги посочат“, каза зам.-кметът Анести Тимчев. По думите му именно това е ролята на конкурса да отличи онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество.

1 2

Подобни статии

Top