Пловдивчани от центъра: Не искаме деца под прозорците си (СНИМКИ И ВИДЕО)

Хората протестираха срещу изграждането на детска площадка

Жители на блок 42-44 на ул. „Капитан Райчо“ в самия център на Пловдив се опълчиха днес срещу проекта на район „Централен“ за изграждането на нова и модерна детска площадка в междублоковото им пространство. Хората излязоха да изкажат протеста си на районния кмет Георги Стаменов, който днес трябваше да направи първа копка за катерушките на мястото.

Първа копка обаче така и не беше направена, а багерът, който трябваше да разкопае отредената за детска площадка площ, си тръгна безславно.

Възрастните настояват за паркинг

Пред Стаменов, колегата му от „Южен“ Борислав Инчев и общински съветници, жителите на блока – предимно възрастни хора, обявиха, че предпочитат в градинката да бъде изграден паркинг, за да има къде да паркират колите си (които и в момента бяха в тревната площ). По думите им децата викали много във времето между 14 и 16 часа и след 22 часа вечер, играели на топка и смущавали спокойствието на живущите в блока.

Хората: „Не сме виждали проекта!“

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Георги Ташев написа:

    Няма друга такава глупост…. Да има начин, във апартаментите си да паркират…. Света се задушава, и се озеленява навсякъде.
    Нашите тъпанари искат паркинги.
    Много добре чувам и гражданина, ‘мъж, родител, баща, как е недоволен към света, защото се родил…. Кмета добре му го каза – птички и пчелички – във вилна зона. Да си продаде апартамента, да си направи вила с 5 гаража отдолу и да миряса.
    И аз не искам да виждам автомобили в тревни площи, ама на…

Top