Пловдивчани правят заедно маски и костюми за Айляк парад

Работилниците в СКЛАД в Тютюневия град очакват желаещи всяка събота до Малкия карнавал през ноември

Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември. Те ще се провеждат всяка събота от днес до 17 ноември включително в СКЛАД в Тютюневия град, съответно в часовете от 10.00 до 13.00 и от 14.00 до 17.00 часа.

Работилниците са с вход свободен и в тях могат да се включат всички имащи желание да научат повече за сценичните изкуства или да се потопят в атмосферата на айляка.

 

Събитията са особено подходящи за младежи, семейства с деца и малки организирани групи, но добре дошли са хора от всички възрасти, които носят празника в сърцето си.

Участниците ще имат възможност да изработват собствени маски, костюми и аксесоари, с които да се включат на 25 ноември в демо версията на празничното шествие.

То ще се състои в парк „Лаута“ в  ж.р. Тракия и ще представлява цветно музикално шествие с костюми, маски и част от изработените големи кукли като събирателен образ на „айляка“.

Голямото събитие – Първият Айляк Парад на Пловдив ще се състои на 04.05.2019г. и е един от акцентите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

АЙЛЯК ПАРАД е арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”,  част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Партньори по проекта са Читалище “Възраждане’1983” – Старинен Пловдив, НЧ “Младост’1983” – Пловдив, НЧ “П.Р.Славейков’1908” – Пловдив, НЧ “Назъм Хикмет’1922” – Пловдив и НЧ “Н. Вапцаров’1928” – Пловдив,  11 ОУ „Душо Хаджидеков“ – Пловдив, ЦПЛР ОДК – Пловдив, КСУ „Олга Скобелева“ – Пловдив, както и с международните партньори: HANDMADE PARADE, Великобритания и STALKER TEATRO, Италия

Подобни статии

Top