Пловдивчани пяха на крака с Хора на Турецкий „Моя страна, моя България“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Маестрото и неговите колеги изненадаха и трогнаха публиката с песента „Альоша“

В истински празник на музиката и позабравените руски песни се превърна концертът на известният руски мъжки хор на Михаил Турецкий снощи в Пловдив. В пълната до тавана с хора зала „СИЛА“ изключителният ансамбъл сътвори уникален спектакъл от популярни оперни и оперетни арии и мелодии, френски шансони и любими руски песни, класически и рок парчета.

Диригентът Турецкий бе подбрал за концерта най-доброто от 30-годишния репертоар на хора.

„Как е настроението, Пловдив“, с тези думи се обърна Турецкий към присъстващите в залата още в началото. И ги предупреди, че с колегите си ще им поднесе невероятен коктейл от оперетни и оперни арии. Последва китка от оперетите „Царицата на чардаша“ и „Принцесата на цирка“ от Калман. Известните мелодии, изпълнени по брилянтен начин, веднага отприщиха аплодисментите на публиката.

Програмата продължи с невероятно изпълнение на арията  на тореадора от операта „Кармен“ на Бизе, последвана от още една популярна ария – Nessun dorma от операта „Турандот“ на Пучини, изпълнена  в доста интересен осъвременен прочит. После музикантите продължиха с комбинация от рок и класика.

След това музикантите изпълниха няколко акапелни парчета, които демонстрираха невероятните им възможности.

1 2

Подобни статии

Top