Пловдивчани, разходките в девет парка са при строги правила

От Общината припомнят какво е позволено и какво не

И тази сутрин на много места в града има скъсани сигнални ленти, с които е ограничен достъпът до квартални паркове и градинки, детски и фитнес площадки. По този повод и във връзка с предстоящите няколко почивни дни с очаквано хубаво време от Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса напомнят, че разходките са разрешени в девет зони на Пловдив, при това само за част от гражданите при спазване на мерките: родители с деца до 12- годишна възраст, бременни жени и собственици на домашни любимци.

От понеделник за разходки са отворени Цар-Симеоновата градина, Бунарджика, Младежкият хълм, Сахат тепе, парк „Лаута“, Гребната база с прилежащата дига, алеите по северния и южния бряг на Марица и парк „Рибница“. Деветте зони са избрани заради обширните им пространства, което позволява да се спазва социална дистанция между разхождащите се.

 

Именно за да се осигури максимална дистанция и безопасност при разминаването на хора, които се разхождат по алеите на Гребната база, там временно е преустановено карането на велосипеди.

1 2

Подобни статии

Top