Пловдивчани с благодарствено писмо за детска площадка (СНИМКИ И ВИДЕО)

Откриха катерушките до ул. „Младежка“

Чисто нова детска площадка откриха днес в междублоково пространство на ул. „Пенчо Славейков“, в близост до ул. „Младежка“, кметовете на Пловдив Иван Тотев и на район „Централен“ Георги Стаменов. Площадката е голяма около 100 кв. м и струва 50 хил. лв.

170 подписа бяха събрали жители на района за изграждане на новото детско съоръжение. Днес те изпратиха до медиите и благодарствено писмо до районната администрация на „Централен“.

На мястото на площадката преди година е имало стари катерушки, които са били премахнати, тъй като не отговарят на европейските изисквания, припомни кметът Георги Стаменов. Само за три месеца новите люлки вече са факт.

Баба черпи Стаменов за детска площадка (СНИМКИ И ВИДЕО)

На площадката има люлка-везна, клатушка, пясъчник и пързалка, както и противоударна настилка. Финансирането е по рамковия договор на общината с фирмата-изпълнител, която е избрана да изгражда детските площадки в Пловдив.

Днес кметовете Тотев и Стаменов плиснаха менче с вода за откриването на съоръжението и пожелаха на присъстващите да го пазят и да се грижат за него.

Подобни статии

Top