Пловдивчани с увреждания шият маски за служителите на Общината (СНИМКИ)

И ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ се включи в битката с коронавируса. Маските – нужни и красиви

В условията на извънредно положение ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите  2 000 предпазни маски за многократна употреба.

Те са не само необходими, но и красиви. Трислойни, перат се на висока температура. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.

Проектът стартира преди две години, след като  ОП „Развитие на човешките ресурси“ отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло. С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев вече бяха на място, за да запознаят с дейността на предприятието и да благодарят на хората за добрата работата.

Подобни статии

Top