Пловдивчани сами програмират фонтаните на пл. „Централен“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

15 програми и 12 различни цвята предлага новото табло за управление на шадраваните

Пловдивчани могат да управляват светлинните и водни ефекти на фонтаните на пл. „Централен“ до паметника на Гюро Михайлов. Те могат да зададат от специално интерактивно табло с какъв цвят да бъдат светлинните ефекти, както и програмата начина на издигане на водата.

Кметът Иван Тотев показа днес пред журналисти как могат да бъдат програмирани фонтаните. Той нагледно представи няколко начина, по които фонтаните изпускат водната струя, а след това се разходи по фонтана тип „река“ в близост.

„Цветовите възможности са 12 различни цвята, сред които оранжево, тюркоазено, розово, цвят – цвик. Може хората сами да си направят цвят, а 15 са вариантите за струята на водата. На целия площад са разположени камери за наблюдение, а вечер патрулират и служители на „Общинска охрана“, обясни кметът и допълни, че вечер ефектите могат да се наблюдават по-добре.

„Опитахме се на площадното пространство да включим нещо нетрадиционно и новаторско, но и да задържим вниманието на хората към самото пространство. Това не са просто фонтани и водни площи, те са плитки, за да може хората да се разхождат спокойно вътре в тях и да са достъпни. Посетителят трябва да бъде участник и да съпреживее развлечението“, допълни Иван Тотев.

Кметът се разходи по водата

След това кметът влезе във фонтана-река и обясни, че отва е мястото, където децата ще могат да се забавляват и свободно да се разхождат по камъни като по речно корито.

1 2

Подобни статии

Top