Пловдивчани си купиха минерална вода от супермаркет в Кючука, оказа се гроздова ракия (СНИМКИ)

В магазина разбрали, след като клиенти върнали закупените туби, тъй като им миришели странно

Пловдивчани си купиха минерална вода от супермаркет в Кючука, но когато се прибрали у дома, се оказало, че течността в 10-литровите туби не е вода, а ракия.

В магазина разбрали за това, след като хората дошли, за да върнат тубите, понеже прозрачната течност вътре им миришела странно – на спирт.

Управителят на магазина Дафина Дългърова и част от персонала решили да опитат течността вътре и след дегустацията разбрали, че наистина в тях няма вода, а ракия. При това хубава, мека и пивка.

След това измерили колко градусова е ракията и се оказало, че е 43 градуса. Когато проверили единствената останала от десетте получени туби, се оказало че вътре пак има гроздова ракия.

Оказало се, че тази партида с „минерална вода“ е свършила много бързо. Това се разбрало от камерите в супермаркета. Като изгледали записите от ръководството на магазина установили, че някои от клиентите, закупили туби, се връщат отново, за да си купят още.

Според управителката днес се е появил възрастен клиент, който поискал вода от същата марка, но пак в големите туби. Персоналът му предложил от 5-литровите разфасовки, но той държал да си купи от 10-литровите.

Пред БНТ от фирмата-производител на минерална вода са заявили, че ще направят вътрешно разследване, ще проследят стоката чрез дистрибутора и как е стигнала до магазина. Оттам определят случая като абсурден и обясняват, че водата автоматично се налива в машините, няма съприкосновение с въздуха, а след това бутилката автоматично се затваря.

Служителите на фирмата не изключват и саботаж.

От Агенцията по храните и полицията започнаха проверка по случая.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Един коментар

  1. Мишел, от съппротивата написа:

    Тия па идиоти … да върнат рИкията … Ей, побъркаха ни тия

Comments are closed.

Top