Пловдивчани сведоха глави пред Ботев (СНИМКИ)

В Пловдив бе отбелязана 170-та годишнина от рождението на поета

С полагане на венци и цветя, днес в Пловдив бе отбелязана 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Ритуалът пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина се организира традиционно от Община Пловдив. В него участваха почетна рота от пловдивския гарнизон, венценосци и военния духов оркестър, както и Комитет „Родолюбие“.

На церемонията присъстваха Председателят на 44-то Народно събрание на Република България Цвета Караянчева и народни представители, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, командирът на 68 бригада „Специални сили“ бриг. генерал Явор Матеев и др.

Ботевисти също почетоха своя патрон

По традиция паметта на своя патрон почетоха и представители на юношеския отбор на ФК „Ботев“ Пловдив, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Общински комитет „Васил Левски“, медии и граждани.

Слово за делото и живота на великия българин бе произнесено от Кръстю Кръстев – директор и художествен ръководител на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“ Пловдив ”. Водещ на церемонията бе актьорът Петър Тосков.

Ето и словото на директора на пловдивския театър:

1 2

Подобни статии

Top