Пловдивчанин остави сина си на Бойко, премиерът му обеща повече средства

Емил Мавродиев остави писмо с инструкции на премиера как да се грижи за 18-годишния Петър

Семейство от Пловдив реши да остави сина си на грижите на премиера Бойко Борисов за ден, като знак на протест срещу безразличието на държавата, съобщи kanal3.bg.

Родителите на 18-годишния Петър го закараха в приемната на Министерски съвет, за да покажат трудностите, пред които са изправени ежедневно. С помощта и на други протестиращи, Емил Мавродиев, баща на момчето, успя да качи инвалидната количка, заедно със сина си, по стълбите на правителствената сграда до приемната на премиера и го остави там.

„Имам нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да покажа интелектуалния се потенциал“, допълни момчето.

„Смея да твърдя, че в България няма професионални центрове, които да помагат на такива хора. Всеки се спасява кой както може“, заяви бащата Емил Мавродиев и призова на това да бъде сложен край. Той определи положението на родителите на деца с увреждания като „задънена улица“, за което допринасят лошото им финансово състояние, както и липсата на специалисти.

Петър остава в приемната на Борисов с един сак багаж,

както и шината, която трябва да използва. До премиера беше подготвено и писмо с инструкции, в което бе описано от какви специфични грижи Петър се нуждае, както и обратни координати на родителите му.

Премиерът се срещна с бащата и сина

Малко по-късно министър-председателят Бойко Борисов се срещна и разговаря със семейството на Петър, съобщиха от правителствената пресслужба.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Мария Шварц написа:

    При Орешарски и Станишев защо не са оставяли сина си? Защо при Бойко? На 18 години!!! Нищо по-долно собствените ти родители да използват теб и недъга ти за политически цели! Срамота и грехота! Грозна работа и отвратителна!

Top