Пловдивчанин подпалил колата на колега, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 57-годишния подпалвач

Пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд 57-годишен мъж за палеж на автомобил навръх Стефановден през 2017 година, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата. Обвинението срещу мъжа е, че е драснал клечката на Маздата на свой колега заради лични дрязги. Така той нанесъл значителни щети върху лекия автомобил и гаража на потърпевшия на стойност общо 17 900 лева.

Обвиняемият Н.А. и пострадалият К.С., собственик на лекия автомобил „Мазда“, работили в една и съща фирма в гр. Пловдив. К.С. бил инженер-конструктор, а Н.А. се водел негов подчинен, като оператор-монтажник. Между двамата понякога възниквали дребни конфликти, защото К.С. бил инженер, а пък Н.А. се възприемал като „стар служител на фирмата“ и имал собствено виждане за извършване на трудовата дейност. Докато работел в търговското дружество, К.С. претърпял трудова злополука и напуснал. Той завел дело в съда срещу фирмата, което спечелил през 2017 г. и от дружеството трябвало да му изплатят обезщетение.

Н.А. не приемал обстоятелството, че К.С. ще получи пари заради трудовата злополука, както и не бил забравил за дребните конфликти. Поради тази причина решил да запали автомобила на К.С.

На 27 декември 2017 г., Н.А.  приготвил няколко бутилки с бензин, които поставил под лекия автомобил „Мазда“. Колата била паркиран пред къщата, където К. С. живеел със съпругата си, двете им деца и нейния баща. Н.А. запалил течността под автомобила и се прибрал в дома си. Малко преди полунощ жената видяла пламъците пред стаята, където спели. Семейството напуснало дома. Помещенията се напълнили с дим, а огънят обхванал прозореца на стаята, фасадата и са насочил към покрива.

Пострадалите се обадили на тел. 112, като преди това със съседите се опитвали да гасят. Имало е опасност при пожара да пострадат и други хора и да бъдат засегнати съседни къщи. През януари 2018 г. обвиняемият Н.А. е бил установен от полицейските служители.

По делото са извършени множество експертизи, като вредите от пожара са на обща стойност 17 900 лева. Делото е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top