Пловдивчанин пробва да подкупи полицаи с 30 лв., закопчаха го

Карал автомобил без регистрация

Шофьор, управлявал автомобил с прекратена регистрация, е задържан по бързо производство на Окръжна прокуратура – Пловдив за предложен подкуп на полицаи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Водачът на лек автомобил, марка „Рено Меган“, е задържан по бързо производство на Окръжна прокуратура-Пловдив заради предложен подкуп в размер на 30 лв. на полицейски служители, за да не го санкционират – престъпление по чл. 304а от Наказателния кодекс.

На 29 март 2021 г., в гр. Пловдив, около 12.50 ч., на бул. „Руски“, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Рено“, управляван от В.С., на 36 г. Установено било, че автомобилът му бил с прекратена регистрация. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение, В. С. предложил на полицаите сумата от 30 лева. Полицаите не взели парите, а веднага уведомили дежурния разследващ полицай. В.С. бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което наказателното производство се води, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Действията по разследването продължават.

Снимката е илюстративна: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top