Пловдивчанин пусна в нета фалшиви маски по 15 лв., спипаха го (СНИМКА)

Имало и отстъпка при заявено по-голямо количество

Спипаха предприемчив пловдивчанин, продавал фалшиви предпазни маски по интернет, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Служители на Икономическа полиция Пловдив приключи проверка по подадения сигнал за продажба на маски, които предпазват от контравирус.

Сигналът е подаден от мъж, който попаднал на обява в интернет платформата за продажба bazar.bg.

Според информацията в обявата маските са 4-слойни с вграден филтърен плат и предпазват от „корона вирус“. Обявената цена е 14.99 за брой. При заявено по-голямо количество, цената падала. За три маски, единичната цена ставала 12.99 лв., а за пет маски – 9.99 лв.

В хода на извършената проверка от полицейските служители са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение и от липсата на предпазни средства на пазара. Маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който доскоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел – 20-годишен младеж от село Борино, област Смолян, качил обявата в Интернет.

Още с публикуването на обявата в интернет платформата за онлайн пазаруване, двамата предприемчиви търговци успели да продадат всички изработени надомно 240 броя маски.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура. От ОДМВР-Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита. „Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сертифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет“, призовават от дирекцията.

Подобни статии

Top