Пловдивчанин следи на живо трагедията в Тайланд (СНИМКИ)

Журналистът Панчо Благоев от няколко години съчетава професионалните си задължения с живота в райското кътче

Операцията по спасяването на 12-те деца и треньорът им от местен футболен отбор в Тайланд, заклещени в пещера под водата, продължава с пълни сили. Операцията следи на живо пловдивският журналист Панчо Благоев, който е зам.главен редактор на вестник „Марица“, а от няколко години живее и се наслаждава на спокойствието на това райско кътче.

Преди ден загина бивш морски тюлен, който се бе включил в операцията като доброволец. Той починал през нощта, след като достави бутилки с кислород.

Тайландските власти са в надпревара с времето, за да изпомпат водата от наводнената пещера, където 12 момчета и техният треньор по футбол са блокирани от 23 юни.

Вече втора седмица 12-те момчета и техният футболен треньор остават в дебрите на коварната пещера, обградени от вода и непроходими тунели. Докато работата продължава, момчетата получават всичко, което им е нужно. До тях достигнаха медицински екипи, които им оказаха първа помощ. Беше им осигурена и храна.

Прокопани са над 100 „комина“, през които да влиза въздух и евентуално да могат заклещените деца и треньорът им да бъдат измъкнати, защото се очакват нови проливни дъждове.

В същото време, въпреки че нацията е вперила поглед в трагедията и опитите за спасяване, местните не спират да се шегуват на тема футбол и с отпадането на Бразилия от Мондиал 2018. Те публикуват снимка, на която Неймар се превива театрално на терена, а детският тим от Тайланд ликува след въображаема победа с 13:0 – колкото за заклещените в пещерата смелчаци.

Самите деца написаха писмо до родителите си, в което им казват да не се притесняват и го предадоха чрез водолазите. Треньорът им пък помоли за прошка в писмото, защото завел децата в пещера, за която е известно, че се наводнява по време на този сезон.

Подобни статии

Top