Пловдивчанин в ареста, стрелял със сачми по джип край родопско село (СНИМКИ)

Екшънът се разиграл до пловдивското село Ситово

Пловдивчанин е в ареста на Първо РУ, след като стрелял с ловна пушка по джип „Ленд Круизър“ и е уцелил стопа му. Инцидентът е станал вчера, съобщиха за DCnews.bg от полицията.

Вчера преди обяд група мъже, любители на офроуда, решили да си направят планински преход. Така 10 пловдивски високопроходими джипове тръгнали от Бяла черква към Ситово. При слизане към селото обаче, две от колите закъсали. Другите осем джипа продължили до чешма, която се намирала край родопското село, където спрели, за да изчакат останалите.

Край тях минал 47-годишен пловдивчанин, който направил остри забележки и повишил тон на мъжете от колите, с мотива, че с високопроходимите си коли изравят почвата и нанасят сериозни щети. Един по един обаче, участниците в офроуда се качили на джиповете и тръгнали да слизат към Пловдив.

Впоследствие до чешмата спрял и единият от закъсалите джипове. Отново последвали забележки и опит за скандал с водача, след което 47-годишният мъж извадил ловна пушка и няколко пъти стрелял с нея. Чак когато пристигнал в Пловдив, 23-годишният водач установил, че вероятно след един от изстрелите е счупен задния му десен стоп. При последвалия оглед е намерена сачма от ловна пушка 12 калибър, която е причинила счупването на стопа.

Полицаите установили, че е стреляно с пушка „Байкал Иж 27Е“, която е законно притежавана от задържания.

За случая е уведомена районната прокуратура в Пловдив, откъдето са дали указания на разследващите, които продължават работата си.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top