Пловдивчанинът, издирван във Великобритания за документи и банкови карти менте, под домашен арест - DC news

Пловдивчанинът, издирван във Великобритания за документи и банкови карти менте, под домашен арест

32-годишният пловдивчанин трябвало да гледа болния си брат

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение домашен арест спрямо 32-годишния български гражданин Гюнеш Али във връзка с издадена на 20.05.2022 г.  Заповед за арест от районен съдия при Магистратски съд в гр. Лийдс, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.  Тя е издадена въз основа на друга Заповед за арест от 25.11.2021 г. на съдия при Магистратски съд – Уестминстър по повод разследване на 4 престъпления. В издаващата държава това са „заговор за претендиране на фалшиво представителство с цел извличане на полза“, „притежаване на предмети, които да бъдат използвани за извършване на измама“, притежаване на вещи, придобити чрез престъпна дейност“, „сключване или замесване в споразумение за пране на пари“, като наказанието за престъпната дейност е „лишаване от свобода“ за различни срокове в рамките от 5 до 14 години.

В Пловдив арестуваха издирван от Великобритания за изготвяне на документи-менте

Припомняме, че вчера от МВР съобщиха за случая. Гюнеш Али е бил задържан при специализирана полицейска операция, проведена преди два дни от служители на ГДНП в Пловдив. Според информацията от вътрешното министерство тй е издирван от британските власти във връзка с разследване за заговор за изготвяне на неистински лични документи, притежание на устройства и материали за направа на фалшиви банкови карти, притежание на престъпно придобита собственост и пране на пари.

Съдът днес прецени, че самата строгост на предвидените наказания могат да обосноват първоначален риск от укриване на лицето. Съдът взе предвид и посочените данни, че исканото лице – Гюнеш Али, полага грижи за своя брат, чието здравословно състояние е тежко.

Наложената мярка за неотклонение задържане под домашен арест  следва да се контролира от структурите на МВР.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 30.06.2022 г. от 10.00 часа.

Подобни статии

Top