Пловдивчанинът Мартин Маргаритов помощник на Арсенал – Мьолде

Дербито в група „Б“ на Лига Европа ще бъде ръководено от турския рефер Халил Мелер

След няколко поредни отлични оценки  в груповата фаза на Шампионската лига, Лига Европа и в елитната дивизия на Лигата на нациите,  най-добрият български асистент съдия – Мартин Маргаритов, получи нов престижен наряд в европейските клубни турнири. 31-годишният пловдивчанин бе назначен за помощник рефер на мача между английския гранд Арсенал и норвежкия шампион Мьолде в група „Б“ на Лига Европа, съобщава информационна агенция „Темпо Нюз“.

Маргаритов, ще бъде асистент на елитния турски рефер Халил Мелер. Другият помощник съдия на този двубой също е от Турция – Ибрахим Уиаркан.

Съдийски наблюдател на срещата ще бъде испанецът  Давид Фернандес Борбалан, а делегат на УЕФА – Джон Тейлър от Шотландия.

Според специалистите мачът в английската столица се очертава  като изключително завързан, защото и Арсенал, и норвежкият шампион Мьолде са лидери в група „Б“, с по 6 точки,  от две победи и в двата си мача досега.

Мартин Маргаритов, който 3 пъти поред бе определян за най-добър асистент-съдия на България, лети за Лондон утре по обед. 

Мачът е в четвъртък от 22:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

*на снимката – Мартин Маргаритов (вляво)

Подобни статии

Top