Пловдивчанинът Йосиф Миладинов с бронз от СП в Будапеща!

16-годишният ни талант с още един национален рекорд на 50 м бътерфлай, остана само на 11 стотни от златото

16-годишният пловдивчанин Йосиф Миладинов постигна нов успех на българското плуване, след като донесе бронзов медал на Световното първенство за юноши в Будапеща. Миладинов завърши на 3-о място в дисциплината 50 метра бътерфлай, след като постигна резултат от 23.48 секунди, което е нов национален рекорд в дисциплината.

Миладинов остана на 11 стотни от златото, спечелено от италианеца Томас Чекон, чийто резултат е 23.37 секунди. Иначе българинът беше с най-бърза стартова реакция, като скочи първи с 0.61. Втората позиция и сребърно отличие е за руснака Андрей Минаков с 23.39 секунди.

Постижението на Миладинов е резултат на целенасочената му работа в Швейцария и е едно от най-сериозните в историята на българското плуване в последните години, а той е втората изгряваща звезда след Антъни Иванов.

Това е втори бронз от Световно първенство по плуване за юноши и девойки, след този на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай в Инданаполис през 2017  година. Също и за мъжкото ни плуване.

Самият Миладинов, трениран от швейцарския спец Жерар Мьорланд, направи четвъртия си национален рекорд на шампионата в Будапеща, три от които на 50 м бътерфлай.

Българското плуване записа най-славната си страница в историята на юношеските световни първенства – общо три финала, бронзов медал, четвърто място на Миладинов на 100 м бътерфлай (и то с олимпийска квота) и седмото на Йордан Янчев на 400 м св. стил.

Подобни статии

Top