Пловдивчаните от „Жарава“ спечелиха сърцата на Petrojazz 2020

Студентите от Пловдивския университет станаха любимци на публиката на руския фестивал

Студентската Музикална Формация „Жарава“ от Пловдив е отличена като най-интересна и иновативна група на завършилия в Санкт Петербург най-престижен руски фестивал „Петро Джаз“, похвалиха се от Община Пловдив. Освен това студентите от Пловдивския университет станаха и любимци на публиката.

„Petrojazz 2020“ постави абсолютен рекорд по посещаемост и онлайн-зрители. Фестивалът тази година се проведе онлайн и събра над 4 милиона гледания в различни платформи и телевизионния ефир, а посещенията продължават и досега, съобщават организаторите.

Пътуването на „Жарава“ до старата руска столица бе подпомогнато от Община Пловдив и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Във формацията участват студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ с художествен ръководител прославеният български музикант Владимир Величков. Кметът Здравко Димитров отправи онлайн поздрав към губернатора на побратимения на Пловдив Санкт Петербург – Александър Беглов и към всички участници и зрители на фестивала.

Подобни статии

Top