Пловдивчанка: Ексхибиционисти плашат разхождащите се из Бунарджика (СНИМКИ И ВИДЕО)

Поискаха непрекъснато полицейско присъствие на тепето

Ексхибиционисти тревожат хората, които се разхождат из Бунарджика. Това заяви млада пловдивчанка, която поиска от кмета на район „Централен“ общината да осигури присъствие на общинска полиция по алеите в парковата част.  Това стана по време на публичното обсъждане за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика, на което се стекоха стотина пловдивчани.

„На Бунарджика трябва да има непрекъснато присъствие на общинска полиция. Непрекъснато, във всевъзможни часове, на детска площадка, в храсти, се намират ексхибиционисти, които тревожат всички, които се разхождат. Този въпрос трябва да се реши“, каза младата жена.

Според нея чистотата също е сериозен проблем, тъй като колкото и да чистят работниците от комуналното предприятие, учениците от близките училища редовно пушели и хвърляли фасовете си навсякъде.

Доброволци да чистят хълма от боклуци, предложи пловдивчанин

„Г-н кмете, защо не потърсите доброволци, за да се поддържа чисто? Ако обявите ден и час и определите няколко души от администрацията, ако осигурите ръкавици и чували, ще се съберат достатъчно доброволци, за да почистват периодично тепето от боклуците, които са навсякъде“, предложи пловдивчанин.

Той разказа, че преди дни със свои приятели се организирали да почистят и събрали за няколко часа 18 чувала с отпадъци.

„Приемам идеята, много е добра. До 10 дни ще се свържа с вас и ще обявя такава акция“, каза кметът Георги Стаменов.

1 2 3

Подобни статии

Top