Пловдивчанка преуспя в Канада само за шест години (ВИДЕО)

Плодивчанка преуспя в Канада само за шест години

Пловдивчанка създаде най-добрата компания в Отава само за шест години.

Това не е сюжетът за български филм, а истинска история за една креативна жена, с много позитивна нагласа към живота. За краткото време, в което е зад океана, в чуждата страна, тя успява да създаде и вече управлява малка компания за почистване на домове.

Тя е Кристина Търпова. 45-годишна пловдивчанка, която живее от шест години в Канада и вече има собствена компания, която преуспява в своята област. Може би много пловдивчани я познават. Кристина 20 години е работила в различни пловдивски медии, а в последните години, преди да замине за Канада – във „ВиК“ и още една частна компания. И въпреки сравнително добрия си стандарт на живот тук, тя захвърля всичко и започва от нулата там.

Последвала втория си съпруг там –

също българин, но живеещ повече от 23 години зад океана. Запознали се по интернет – през сайт за запознанства. „Бях изключително скептична. Не вярвах, че е възможно. Но човекът, с когото започнахме да си говорим беше изключително различен от всички други. Той беше единственият мъж, който не ме покани на среща още първия ден. Беше много загадъчно. След три месеца той дойде в България, запознахме се, после бяхме на почивка в Турция, после той си замина и ме покани там. Отидох там на гости и на връщане през Париж ми предложи“, спомня си с усмивка Криси.

Така тя се озовала в Отава с мъжа си, който е един от първите българи, заминали за Канада и 17-годишния си син, който тъкмо бил завършил 11 клас в пловдивската математическа гимназия. „Мъжът ми нямаше работа, а нямах работа, синът ми започна училище… Много е трудно, защото там всички кредити си вървят, ти трябва да плащаш и трябва да търсиш някакъв вариант да изплуваш. Да чистя къщи беше нещо, за което не ми трябваше много английски, за да започна. Едновременно учех и работех – сутрин на курсове по английски, а следобед – при клиенти. Постепенно езикът се усъвършенства, започнах да пиша имейли на хора, които се интересуват и така се разви бизнесът ми“, обяснява пловдивчанката.

В един момент клиентите ú станали толкова много,

че не можела да смогва. Така наела първата си работничка, а после още една, и още една… Сега при нея работят 11 жени от различни националности, три от които са българки. А компанията ú „Юрошайн“ през последните три години получава награди за най-добрата компания в Отава.

„В отношенията си с колегите разчитам на приятелския подход. А най-ценното за мен е благодарността на клиентите. И това, че те ми имат доверие. Фактът, че ми дават ключа от дома си, означава именно това, че ни приемат като част от семействата си“, разкрива формулата за успеха си Криси. И допълва, че в момента прави по 100 хил. канадски долара оборот годишно.

От две-три години тя вече не почиства лично, тъй като се занимава с управление и работа с клиентите на компанията. И вече се замисля, дали да не пренесе опита си от Канада тук, в България. „Засега са само планове, но може и това да се случи, макар да мисля, че може да се върна тук след пенсионирането“, казва Търпова.

Според нея, за да успеят в Канада, българите трябва да имат

1 2

Подобни статии

Top