Пловдивчанка с рядка болест представя своите „Истории за чудеса“

„Истории за чудеса“ събрани и написани от пловдивчанката Йорданка Петкова

Книгата си „Истории за чудеса“, за която DCNEWS вече писа, ще представи днес (24 март) авторката Йорданка Петкова. Пловдивчанката, която страда от рядката болест Наследствен ангиоедем, ще посрещне свои приятели и бъдещи читатели в 16:00 часа в културен център „Тракарт”.

Книгата ще бъде представена от редакторката Петя Белева, а водещ на събитието ще е Ася Антонова. В нея читателите ще намерят истории, събирани от авторката през годините, а също и лични разкази от Елен Колева, Иван Динев – Устата, Мадлен Алгафари и др.

„В тази книжка няма измислени истории. В нея са събрани реални разкази на реални хора. Докато четях удивителните разкази, които Йорданка е събрала и съхранила, разбрах с душата си, че всеки миг от нашия живот, е едно чудо. Чудо, което не бихме могли да проумеем с ума си, а и не ни трябва да опитваме. Защото традиционната наука и умът приемат, че нещо, което не може да бъде измерено, изследвано в лаборатория или възприето от петте сетива, просто не съществува, то е нереално. За тяхното разбиране са нужни други „сетива”. Няма случайни срещи, случайни събития, случайни болести. Всяко нещо в живота ни е част от Пътя, който сме дошли да извървим; част от уроците, които сме дошли да научим; част от светлината, която сме дошли да открием“, посочва Петя Белева, редактор на книгата.

Подобни статии

Top