Пловдивчанка се влюби в принца от приказките, но попадна в кошмар (ВИДЕО)

Историята започнала от Фейсбук

Пловдивчанка се влюби в приказен принц, но попадна в тежкия кошмар на домашното насилие. Сплотеното й семейство и дори бившият й съпруг обаче застанаха зад нея и успяха да я спасят, разказаха от пловдивската фондация „Джендър алтернативи“.

Младата жена се запознава с насилника си във Фейсбук. След няколкомесечна интернет връзка, двамата установили, че имат много общи неща и решили да се срещнат. На срещата мъжът отишъл с огромен букет рози и изненадал изключително приятно пловдивчанката.

Срещите им продължили все така романтично, докато накрая пловдивчанинът предложил на приятелката си да заживеят заедно и скоро тя се пренесла в жилището му.

Жената имала предишен брак и поддържала добри отношения с бившия си съпруг, при който живеело 15-годишното им дете. Причината била, че тя имала здравословен проблем, който се опитвала да преодолее сама, без да травмира близките си – предишното си семейство и родителите си.

Няколко дни, след като се пренесла при новия си партньор, бившият се обадил, за да обсъдят проблем с детето. След края на разговора новият приятел на пловдивчанката й вдигнал скандал. След още няколко дни случаят се повторил, след като стар приятел позвънил на жената.

Впоследствие скандалите зачестили, а партньорът й започнал да й посяга.

При един от побоите жената се озовала в болница с потрошени зъби. След като излязла от лечебното заведение обаче, тя не подала сигнал в полицията и продължила да живее при мъжа.

Един ден обаче той отново я пребил и по време на побоя счупил ключицата й. След като отново била приета в болница, родителите на жената, притеснени от случващото се с нея, потърдили помощ от фондация „Джендър алтернативи“.

Така с младата жена започнали да работят психолог и юрист. Те я убедили да подаде жалба в полицията и да започне дело срещу насилника. Специалистите на фондацията работили и със семейството на жената, включително и с бившия й съпруг и детето й. Сплотени, близките й застанали зад нея и успели да я измъкнат от лапите на кошмара. Родителите на жертвата я приели в дома си.

Впоследствие съдът издал ограничителна заповед срещу партньора на жената и го насочен към програмата на фондацията за работа с насилници. Оказало се, че той е разведен и разводът с първата му жена бил отново заради упражнено домашно насилие. Пред психолозите на фондацията насилникът споделил, че има проблем с алкохола и бил включен в програма за преодоляване на алкохолната зависимост.

1 2

Подобни статии

Top