Пловдивчанка стана жертва на измама – поръчала маски, получила боклук

Измамените в страната са десетки

Нова измама с предпазни маски се разпространява в интернет покрай истерията с коронавируса съобщи NOVA. Сред измамените е жена от Пловдив. Ето какво разказа Теодора Гешева:

„Обявата беше пусната от жена на име Роза Димитрова. Свързах се с нея. Тя веднага ми отговори. В събота получих смс от куриерската фирма. Взех я, но я отворих чак у дома. Тогава видях, че съм получила една торба с боклуци, а не маски. Свързах се отново с куриерската фирма. От там ми казаха, че могат да спрат наложения платеж, но им трябва номер на жалба, подадена в съответното районно управление. Така и направих. Обещах ми, че в най-скоро време ще се свържат с мен. Потърсих и жената, но тя ме блокира, а после изтри профила си. По-късно открихме още профили със същата снимка, но с различни имена”.

Сред измамените са също семейство от Созопол. След като обиколили редица аптеки, хората поръчали онлайн четири кутии, за които платили 134 лева. Когато отворили пакета установили, че вместо 400 предпазни маски, той е пълен с празни опаковки от кафе и пластмасови закачалки.

По същата схема има измамени и десетки други хора в цялата страна. Сред тях е и семействот от Бургас. „Една кутия с маски достига вече над 200 лв. Съпругата ми намери обява, в която цената за кутия беше 37 лв. Това е подигравка със страха на хората”, обясниха пострадалите.

От полицията предупреждават при поръчка от интернет задължително да изискваме опцията за преглед и тест.

Снимка: informiram.news7.eu

Подобни статии

Top