Пловдивчанка трупа тонове боклуци, плъхове и хлебарки тормозят съседите й СНИМКИ

Живущите на блок на ул. „Димитър Талев“ в Пловдив многократно са подавали жалби до институциите. Няма решение на проблема

Жена събира тонове отпадъци в апартамента си; цял вход на блок на ул. „Димитър Талев“ в Пловдив е пълен с плъхове и хлебарки, като непрекъснато се разнася неприятна миризма.

Съседите на Николина Стоянова и дъщеря й Кремена са изпращали многобройни жалби до всички институции, но решение на проблема няма. Николина живее в апартамента повече от 30 години. Живущите във входа разказват, че с всеки изминал ден боклуците се множат.

Обаждали са се до полицията, пожарната и ХЕИ. От там са казали, че съседите трябва да решат спора помежду си.

Отправили са и покана до кметството на район „Южен“, писменият отговор на администрацията гласи: „За периода 2014-2019 година са постъпили 3 жалби. При последвали проверки на служители на районната администрация не е осигурен достъп до жилището. За всяка жалба са уведомени Първо районно управление на МВР-Пловдив и Втора районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив.“

Отговорът на пожарната е, че до 2 декември 2017 г. боклуците е трябвало да бъдат премахнати. Тъй като това не се е случило, е наложена глоба, но тя не е платена.

За да потърсят решение на проблема, хората от входа са наели адвокат. По думите му има шанс битката срещу боклуците да бъде спечелена, тъй като от Втора районна служба „Пожарна безопасност“ са констатирали, че апартаментът е пожароопасен. „Целта е жилището да бъде почистено, дезинфектирано, за да може хората да живеят нормално“, подчерта адвокатът.

Източник и снимка: btvnovinite.bg

Подобни статии

Top