Пловдивчанка твърди, че е бита от бившия депутат от ГЕРБ (ВИДЕО)

Политикът заяви, че не може да коментира подробности, защото законът не му позволявал

73-годишна жена твърди, че е бита от бивш депутат на ГЕРБ, съобщи NOVA. По думите ѝ Таня Вътова била бита заради паркомясто от бившия депутат от ГЕРБ в 41-то Народно събрание Костадин Язов.

Жената е настанена в УМБАЛ „Св. Георги“, но снощи пред стаята ѝ е била назначена охрана, която не допуска външни лица и най-вече журналисти.

Тази сутрин Стоянка Вътова излезе тайно от болницата. Ето какво разказа тя:

„В 12 часа ми се обаждат от агенцията, че трябва да получа багаж от Англия. Със заведението така сме се разбрали, тъй като са ни заели пред входа с техните коли паркомясто. Отидох да кажа на управителя, който е дежурен да ми остави едно паркомясто, за да може камионът да стоварим багажа. Повиках си хора, които да ми помогнат с разтоварването на багажите. Те бяха дошли. Отидох да проверя защо не е изчистен паркингът, защото точно на това място беше тяхна кола – на заведението. Барманът дори втори път, когато отидох каза, че има работа, но казах, че е спешно и ми се обаждат да е чисто мястото за камиона да разтовари. Барманът с яд дойде, обаче измести колата. Когато измести колата, аз застанах до платното, не на паркомястото, защото знам, че там минават коли и там ще се намести веднага друга”, обясни жената.

„След две минути пристига една кола. Аз съм застанала до платното и съм вдигнала ръцете и казах, че не може да се влезе, че е запазено мястото. Той обаче, не ме подмина, а ме блъсна още в началото. Когато ме блъсна кръстът и коленете ме отсякоха с болка. Аз се отдръпнах един път, втори път ме отблъсна и започна да навлиза навътре. Трети път се отместих, аз вървя назад и той ме блъска, докато не стигна до тротоара, даже се заби колата. Чак тогава се изместих отстрани. Отидох от другата страна, не от неговата страна. Вчера видях, че писал, че с чанта съм удряла колата му. Аз си държах портмонето, с което трябваше да се разплатя с таксито. Никаква чанта не съм носила”, казва тя.

„Казах му да се върне колата, че ми трябва мястото.

Обиколих от другата страна, казах му по същия начин. Той почна да ме псува още с отиването до него, без да си свали стъклото. В дъжда му казвам, да върне колата, защото чакам товар. Той вика: „Коя си ти ма? Махай се от тука.” Казах му, че тук живея и ми трябва мястото, защото чакам багаж. Той нищо, дори не се показа. В този момент гледам, че той говори по телефона и точно на входа беше човекът, неговият приятел или какъвто беше. Отидох и му казах, помолих да измести колата, защото чакам багаж. Говориха двамата и нищо – нито този, нито онзи. Отидох пак при управителя, защото видях, че няма да се махне. Казах му: „Моля те, това е от вашия контингент. Кажи му да измести колата, докато прехвърлим багажа.” Тогава, когато отивах го видях как излиза от колата и заминава на тоалетните. Докато се върнем, аз се връщам, а той остана тук при приятели си. Дойде управителя и му каза да махне колата, защото чакам. И се успокоих, че като му каже на него, ще се махне колата”, разказа  още пострадалата жена.

„В този момент просто съм с гръб, все едно, че един боздуган ме удари в тила. Причерня ми на очите, залитнах, ушите ми се надуха. Все едно, че не знам какво се случи вътре. Аз съм в гръб, подминавам ги без да се разправям. Тогава отзад хората, които бяха и видяха почнаха да викат. Той се е обърнал още веднъж все едно нямам идея какво иска да прави. „Ти си депутат, свален от ГЕРБ, може ли да удряш тази възрастна жена”, това чух. Аз отидох на пейката, той се обърнал, излязъл, тръгнал с колата. В този момент камионът дойде”, твърди жената.

След това Вътова извикала сина си, който я докарва в болницата. Лекарите я сложили в количка и ѝ казали да не се движи, а след това я приели.

Има и свидетели на инцидента

1 2

Подобни статии

Top