Пловдивчанката Соня Йончева с покана към български модни дизайнери

Сопраното ще облече роклите на победителя в конкурса на концерта в София с Пласидо Доминго

Оперната звезда Соня Йончева отправи покана към български дизайнери, които да създадат тоалетите й за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Свети Александър Невски“ в София.

Конкурсът певицата обяви в социалните медии.

Всеки дизайнер, който иска да облече световноизвестното сопрано, трябва да изпрати биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли на имейл: office@sonyayoncheva.com.  Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май  2021  година.

В конкурса могат да участват и студенти от специалност „Мода“.

Йончева ще се появи на Галата в София в тоалетите на победителя.

Наградата е 2000 лева и пълно покриване на разходите по създаване на роклите.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години  обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева.

Тя от години демонстрира своя интерес към модния свят. На една от последните церемонии по раздаване на наградите Оскар именитата пловдивчанка носеше дълга бална рокля в синьо с голи рамене на американския дизайнер Рубин Сингър. Сред известните дизайнери, обличали българското сопрано е й световноизвестният Азедин Алая, който създаде роклята, с която Соня е на корицата на първия си албум.

Новият й албум Rebirth оглави класациите на Германия и Амазон в раздел „класическа музика“

Новият албум на оперната прима Rebirth вече оглави класациите в Германия и тази на Амазон за най-продаван в раздел „класическа музика“. Критиците са категорични, че албумът е сред събитията на годината в звукозаписната индустрия за 2021-а.

Българското сопрано Соня Йончева е избрала див микс от барокова музика. Въпреки това, с леко учудване, човек е щастлив да се съобрази с нейното великолепно изпълнение, което прилича на лична молба да я последваме до Италия, Англия, Испания, България и заедно с АББА дори до Швеция„, пише Томас Браш в Tagesspiegel.

1 2

Подобни статии

Top