Пловдивчанката Стефани Илиева представя дебютния си сингъл „Дзен“ - DC news

Пловдивчанката Стефани Илиева представя дебютния си сингъл „Дзен“

Видеото ще бъде качено днес в 18.00 ч. в YouTube

Популярната пловдивска певица Стефани Илиева представя дебютния си сингъл „Дзен“ часове преди посрещане на July Morning. Днес – 30 юни, в 18 часа, на нейния канал в YouTube бъде качено видеото на първата й песен, с която иска в началото на лятото да създаде приятно настроение, хармония и позитивни емоции у своите фенове.

Автори на музиката са Светлин Къслев и Стефани Илиева. Текстът е дело на София Джамджиева, а аранжиментът – на Светлин Къслев.

„Дзен е олицетворение на спокойствие, мир, на красива любов, в която има хармония. Това е прекрасната любов, която ти носи щастие, чувство за свобода…“, споделя Стефани. Според нея  „Дзен“ е свежо, различно лятно парче, което носи позитивно настроение, любов и звучи младежки, модерно.

Песента „Дзен“ е съпътствана и с клип, заснет в красивия гръцки град Кавала. В него лирически герои са Стефани и актьорът Антон Марков. Сюжетът разказва за слънчевата почивка на двама влюбени, които опознават забележителностите и красотата на магнетичния курорт и се забавляват. Продукцията е дело на режисьора, оператор Николай Цветков.

„Решихме да заснемем видеото в Гърция, защото там имам много сантименти, много красиви спомени, а и фантастични гледки, невероятни плажове“, казва талантливата певица. „Това е проект, който ме удовлетворява, защото в него съм себе си. Аз обичам всичко да е красиво, истинско, позитивно, щастливо, усмихнато, спокойно… За мен това е изключително важно.  Мисля, че в една връзка, в човешките отношения всичко трябва да носи щастие, т.е. да е Дзен – хармония и красота“, поясни Стефани и с усмивка допълни, че това характеризира същността й.

„Ще се радвам песента да звучи по плажове, по клубове и празнични поводи, по заведения, радиа и телевизии, защото носи лятно настроение, красиви послания, любов“, посочи Стефани. Тя не пропусна да благодари на целия екип, който е създал новата й визия. Гримьор е Васил Костадинов, а фотограф – Иво Канин.

Стефани започва да се занимава с музика на 5 години, когато родителите й я записват в школа по пиано. Открита е за музиката от учителката ѝ в детската градина. Първият й вокален педагог е Веселин Божков, който е ръководител на формацията „Розов цвят“ в Стара Загора. Първият ѝ конкурс е „Сезони“ в Бургас, където печели първа награда с песента „Мила кукло Барби“. Когато е на 7 години, семейството ѝ се мести в Пловдив. Тук тя става една от солистките на популярната пловдивска детска формация „Пеещите котенца“ с ръководител Невена Кючукова и получава множество награди. Музикалното си образование Стефани продължава в НУМТИ „Добрин Петков“ в класа по поп и джаз пеене на Теодора Чернева. Едва на 14 години, тя участва в Music Idol, където заради годините не стига до живи изпълнения. По-късно се явява на българската селекция на Евровизия и е класирана за финала, а след това участва на „България търси талант“. Завършва в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Когато учи „Поп и джаз пеене“ тя печели публиката и журито в „Гласът на България“ и достига до финалите. От 2 години Стефани Илиева е вокален педагог в Центъра за музикално изкуство в София. В класа ѝ по музика се обучават деца и младежи от 4 до 20 години. Те правят първите си стъпки в изкуството. Изпълняват стари и нови български и чуждестранни хитове. Въпреки скромните си 26 години, Стефани Илиева е пяла на редица големи сцени в България, Турция, Италия, Румъния, Норвегия, Швейцария, Северна Македония, Гърция и други. В репертоара си има над 300 песни на български, английски, френски, италиански и руски език.

Подобни статии

Top