Пловдивска болница се похвали с бебе 2000 за тази година

Бебе 2000 в „Селена“ дойде месец по-рано от миналата година

След два поредни летни месеца с рекордно голям за болница „Селена“ брой новородени, в последния ден на септември се роди и 2000-то бебе за тази година. Дойде с месец по-рано от бебе номер 2000 за миналата година – Анна, с която се срещнахме за първи път на 29 октомври.

Преди пет години семейство Ботеви се сблъскали с репродуктивен казус. Няколко месеца след първия преглед в болница „Селена“, Елена вече очаква бебе. Замразени остават още три ембриона. Нашият герой – Микаел е един от тях. Дали ще използват и другите два ембриона за бебетата 3 и 4, семейство Ботеви все още не са решили.

Микаел се роди в 9.20 часа на 30 септември с тегло от 3320 грама и дължина 50 сантиметра в екипа на д-р Здравко Минев, д-р Матев, д-р Георгиев и ак. Аргирова.

Подранилото раждане на 2000-то бебе е ясен показател, че и тази година клиниката по акушерство и гинекология към болницата ще запази тенденцията за ежегодно увеличаване броя новородени под покрива й въпреки негативната статистика за срив на раждаемостта в Европа през последната година и половина. Все повече расте и броят на пациентите на болница „Селена“ от по-далечни точки на страната.

 

Top