Пловдивска юристка печели сърца с поезия, представи дебютната си стихосбирка

Сред гостите на събитието в квартал „Капана“ бяха пловдивският заместник-кмет по култура Пламен Панов и писателят Недялко Славов

Пловдивчанката Ивелина Михалкова представи дебютната си стихосбирка „Фрагменти любов“ в галерия „Arsenal of art“ в квартала на творческите индустрии – Капана. Артистичното пространството се изпълни с приятели и почитатели на авторката, която по образование е юрист и работи като юрисконсулт в родния си град. На представянето присъства и илюстраторът на книгата Ивайло Вълканов –  близък приятел на Ивелина, също юрист, който признава, че много обича да рисува. Той бе изработил специално за вечерта  малки картички с илюстрациите от книгата, които предизвикаха голям интерес от страна на публиката.

Сред гостите на представянето бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, известният български писател, поет и драматург  Недялко Славов, галеристът и художник Ангел Гешев и много колеги и приятели на Ивелина.

Дебютната си стихосбирка тя публикувала най-напред онлайн в края на миналата година. Тъй като нямах самочувствието на автор, исках да видя как ще реагират хората и резултатът наистина ме изненада приятно. Получих многобройни отзиви, книгата се хареса от публиката, в социалните мрежи познати и непознати ми писаха и насърчаваха. В последствие реших да направя премиера, но поради епидемиологичната ситуация в страната, тя се забави до този момент. Самото издаване в хартиено тяло също изисква технологично време, разказа Ивелина.

След представянето на книгата желаещите да получат автограф търпеливо изчакаха реда си на образувалата се опашка. Ивелина благодари на всеки един от тях под погледа на развълнувания си баща си, който също бе гост на премиерата в галерия „Arsenal of art“.

Подобни статии

Top