Пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с изнесени уроци за пожарна безопасност за деца - DC news

Пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ с изнесени уроци за пожарна безопасност за деца

Радостни възгласи и дъжд от усмивки предизвикаха срещите на огнеборците

от Четвърта районна служба  и на пожарникрите от Садово, Раковски, Хисаря и Стамболийски с възпитаниците на местните детски градини.

В Пловдив пожарен автомобил на Четвърта служба влезе в двора на детска градина „Червената шапчица“ в ЖК Тракия, с включени сирени и маяци. Под формата на игри и забавления малчуганите се запознаха с работата на огнеборците и правилата за пожарна безопасност- как се гаси пожар, как се управлява пожарен автомобил и какво има в него.

У малката публика бе запалена искричката любов към професията на смелите мъже и нескрито възхищение, че в тази професия има и силни жени като прекрасната Красимира Кръстева част от нашия огнен екип в Четвърта служба! Заедно с нея там бяха ст.инспекторите Иван Мерджанов и Владислав Славчов, мл. експерт Христо Петров и мл. инспектори Тодор Кръстанов и Златил Узунов.

Огнеборците от Раковски пък предизвикаха истински врив от емоции сред възпитаниците на местната детска градина „Детелина“. С нескрито любопитство те се подредиха на опашка и търпеливо чакаха своя ред, за да направят дъга под водната струя! Истински празник за тях направиха инсп. Стойчо Гагов, мл. инсп. Андон Иванов, началник дежурна смяна Радослав Зенков, огнецорците Николай Керезиев, Стойко Палазов и Младен Изевков.

Изнесените уроци на огнеборците са посветени на превенцията и целят да изградят в подрастващите култура за пожарна безопасност.

Подобни статии

Top