Пловдивската галерия "Резонанс" с юбилейна изложба на скулптора Веселин Ламбрев - DC news

Пловдивската галерия „Резонанс“ с юбилейна изложба на скулптора Веселин Ламбрев

Откриването на експозицията е в 18:00 ч.

Галерия „Резонанс“ представя юбилейна изложба – скулптура на Веселин Ламбрев. Изложбата ще бъде открита днес – 11 юли и ще продължи до 24 юли. Откриването е в 18:00 ч.

„Скулпторът Веселин Ламбрев присъства в художествения ни живот със собствена, дори бих казала само нему присъща пластическа проблематика. 

Той има свои теми, има свои пластически принципи, които устоява без преднамерена патетика, но винаги далеч от конюнктурната псевдо

 авангардност заливаща често пъти нашият художествен живот.”

Цитатът е от рецензия на професор Елка Бакалова, доктор на науките, член-кореспондент на БАН, изкуствовед и културолог.

Скулпторът Веселин Ламбрев е роден на 06.03.1962 г. в Пловдив. През 1981 г. завършва Средно художествено училище за приложни изкуства в Смолян със специалност „Металопластика“. През 1989 завършва Академията за изящни изкуства в София при проф. Димитър Бойков със специалност „Скулптура“. Бил е преподавател по скулптура в Академията за музикални, танцови и  изобразителни изкуства в Пловдив.  През 2000 г. той основава ателие по скулптура в АМТИИ и преподава скулптура до 2002 г. Член на СБХ София и ДПХ Пловдив.

Участва в редица национални и общи художествени изложби, както и в частни галерии. Има творчески изяви и в чужбина. Носител е на множество награди.

Подобни статии

Top