Пловдивската полиция отчете антидрога акцията край училищата

84 са проверените учебни заведения, 7 са задържани

5 бързи производства за употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици край учебни заведения образуваха само за ден служител на ОДМВР – Пловдив. 7 са задържаните. Резултатите са част от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества. Общо 84 са проверените училища, обходени са и близо 20 места за срещи на младежи и подрастващи.

У учениците от пловдивски училища (на възраст от 15 до 19 години) са открити марихуана и амфетамин.

В Раковски е образувано бързо производство за престъпление по чл 354А ал 1 от НК. Повдигнато е обвинение за разпространение на наркотици срещу 15-годишен младеж, спипан с дози, а в последствие негови непълнолетни клиенти са потвърдили, че разпространява дрога.

В близост до учебно заведения полицейските служители от Шесто районно управление в Пловдив са заловили трима за разпространение на наркотици сред подрастващите.

В Хисаря за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества са задържани двама  водачи. Един от проверените е шофирал след употреба на  2,70 промила алкохол. Припомняме, че в Хисаря бе спряна, установена и след това изправена пред съда учителка, заловена да шофира с 1,85 промила алкохол в ранни зори в района на училището, в което работи.

По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 1400 лица и над 700 автомобила. Съставени са 50 АУАН  за различни по вид нарушения по закона за движение по пътищата и закона за българските лични документи.

Когато бъдат установени непълнолетни лица с наркотични вещества – уточняват от полицията, незабавно се извършва доклад на компетентната прокуратура, родителите биват уведомени и след това с децата започват работа инспектори от Детска педагогическа стая и криминална полиция. Работата по всеки от случаите продължава под наблюдение на съответната прокуратура.

Подобни статии

Top