Пловдивската полиция отчете добри резултати за кратко време

1293 моторни превозни средства и 1588 души са проверени в хода на акция на пловдивската полиция, свързана с подобряване безопасността на движение, проведена под надзора на Окръжна прокуратура, съобщиха от Областната дирекция

Във времевия диапазон от 15 часа на 1 август до 05,00 часа в неделя сутрин  са установени 11 криминални престъпления. В 8 от случаите се касае за управление на нерегистрирани двуколесни превозни средства, а един от водачите е бил неправоспособен – в срок на изтърпяване на наказание, наложено му по административен ред.

Две са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани водачи.

В хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили 778 нарушения.  Отнети са 12 свидетелства за управление на МПС, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията.

Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237 бр. В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта.

8 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При двама от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите шестима е била под този показател.

По ЗДвП са установени 135 нарушения. В 70 от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 8 от превозните средства са били без ЗГО. 77 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурнос т- шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 12 са лицата, управлявали превозни средства, без да имат право на това по закон.

В 92 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи. В хода на проверките са констатирани и 7 нарушения на пешеходци. По ЗдвП наложените глоби по фиш са 4.

11 са установените криминални престъпления. В Раковски униформени са задържали двама водачи, шофирали след употреба на 1.33 и 1.48 промила.

Подобни статии

Top