Пловдивската полиция отчете разкрити: обир на физкултурен салон, кражба на крава, взломена кафемашина…

Всички случаи са от областта

20 престъпления са регистрирани и 8 – разкрити през изминалото денонощие на територията на Областната дирекция на МВР – Пловдив. Две са отчетените катастрофи с шестима ранени без опасност за живота. Ето какво отчетоха по този повод от пловдивската полиция; впечатление прави, че всички публично обявени случаи са извън Пловдив и касаят престъпността в малките населени места на областта.

Извършителите на три кражби разкриха полицейските служители в Раковски. На 31 януари в районното управление е получен сигнал от директора на ОУ „Отец Паисий“ в село Стряма, че от физкултурния салон на училището – чрез взломяване на заключена алуминиева входна врата, е извършена кражба на две волейболни топки, 20 спортни екипа- тениски и гащета, 4 гири и портативна игра „Плейстейшън“ с 6 диска на обща стойност около 800 лева. По думите на директора посегателството се случило за времето 28 -31 януари. В резултат на незабавни действия полицейските служители са установили извършителите – двама младежи на 17 и 14 години и момчета на 10, 11 и 12  години; всички те са от село Стряма.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 195 ал 1 т,3 вр чл 194 ал 1 от НК срещу непълнолетния извършител, а 17-годишният е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

43 годишна жена от с. Златосел (Брезово) се е оплакала в РУ-Раковски за това, че на 1 февруари е открадната кравата й, която била вързана на нива край селото. В хода на незабавните оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на кражбата и тримата жители на Раковски. Това са 38-годишен със стари криминални прояви и вече осъждан, 29- годишен с криминално минало и опит в кражбите и 23-годишен без криминални прояви. Извършителите са задържани за срок до 24 часа съгласно ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 ал 1 т. 5 от НК.

В късните часове на 31 януари 22-годишна жена от Брезово пък е подала сигнал за взломен кафеавтомат. Машината се намирала на улица „Г. Димитров“ в населеното място и след разбиване от нея е отнета неуточнена сума пари. Служителите на райното управление в Раковски са задържали извършителя, който е на 18 години и живее в село Желю Войвода. След направените пълни самопризнания срещу младия мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 195 ал 1 т. 4 от НК.

По разпореждане на Районната прокуратура в Карлово е започнато досъдебно производство срещу 33- годишен мъж от село Христо Даново за това, че в началото на месец декември в гористата местност „Мирална“, стопанисвана от Държавно горско стопанство-Клисура,  е извършил незакокнна сеч на 1 куб.м. дървесен вид „воден габър“. Образувано е  досъдебно производство за престъпление по чл. 235 ал 1 от НК.

Подобни статии

Top