Пловдивската полиция провери 205 водачи на автобуси, засечени са 53 нарушения

В рамките на 6 часа

Пловдивската полиция отчете резултатите от специализирана полицейска операция с акцент контрол над водачите на автобуси, извършващи обществен превоз на пътници за недопускане и пресичане на престъпления и нарушения по ЗДвП и Кодекса на застраховането.

На 8 януари в рамките на 6 часа са извършени общо 812 проверки на МПС, 877 са констатираните нарушения. Съставени са 57 акта за установено административно нарушение и 276 глоби с фиш.

205 са проверените водачи на автобуси за обществен превоз на пътници от вътрешноградските и извънградските линии,

установени са 53 нарушения по ЗДвП, а едно от превозните пътни превозни средства – автобус от градски транспорт, временно е спряно от движение, поради констатирана техническа неизправност, изразяваащ се в нарушена цялост на предното обзорно стъкло.

Съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение и 23 глоби по фиш:

Един от водачите на автобуси е преминал на червен сигнал на светофарната уредба, а двама от шофиралите са използвали мобилен телефон по време на управление на превозното средство. 9 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, а 5 от констатираните нарушения са за техническа неизправност. В 8 случаите проверяващи се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са съставени актове, а останалите санкции наложени на водачи са за други нарушения по ЗДвП.

Съставени са и фишове на водачите на автобуси:

9 за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 8 за неизползване на светлини и 6 броя за извършени други нарушения по ЗДвП.

При извършените 607 броя проверки на водачи на МПС извън посочената категория са констатирани 824 нарушения

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано от служители на РУ Раковски. С техническо средство е отчетено, че водач управлява МПС с алкохолна концентрция от 2.14 промила.  Съставени са 41 броя АУАН и 253 глоби по фиш, от тях- 1 бр АУАН на установен случай на водач, шофирал след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила, 1 АУАн за установяване на водач, управлявал без необходимата правоспособност, 6 акта за използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство. 14 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, в 7 от случаите са констатирани технически неизправности. 3 са съставените актове за неизползване на светлини, а 5 са санкционираните водачи за нередовни пътни документи.

На водачите на МПС са съставени 63 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 82 са фишовете за неправилно спиране и престой. В 74 от случаите водачите не са използвали светлини, а 18 са наложените фишове за нередовни пътни документи.

Подобни статии

Top