Пловдивската полиция с дежурни гишета за неплатени глоби през двата почивни дни

Пловдивската полиция с улеснение за жителите на града и областта

ОДМВР Пловдив уведомява, че във всички 13 районни полицейски управления на територията на област Пловдив, както и в сектор „Пътна полиция“, през почивните дни ще работят дежурни гишета, на които чрез ПОС терминал, ще могат да се заплащат глоби, съставени по Закона за движение по пътищата. Пловдивчани и жители на областта ще бъдат обслужвани във времето от 8.30 до 17.30 ч.

С тази мярка, пловдивската дирекция ще даде възможност на пътуващите извън пределите на страната, да избегнат чакане на опашки, за да заплатят глобите си на място на граничните пунктове.

Припомняме, че системата за контрол на излизащите от страната, която не позволява напускането на пределите на България от хора с неплатени глоби по Закона за движение по пътищата работи пробно на ГКПП-Кулата от началото на този месец, а на пункта има и терминал, на който фишовете и актовете могат да бъдат платени.

Очаква се до 15 юни системата да обхване и другите гранични пунктове.

Направените промени предвиждат при установяване на невръчени санкции, те да бъдат връчвани на място, а при неплатени актове да бъдат отнемани шофьорски книжки.

Подобни статии

Top