Пловдивската полиция ще охранява обществения ред и пътната безопасност на Съединението

Във връзка с организираните тържествени събития се въвежда временна реорганизация на движението

От служителите на пловдивската дирекция на МВР са предприети всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в областния град и региона по повод честването на Съединението на България днес, 6 септември.

Във връзка с провеждане на 45-ти Международен мемориален  маратон „Съединение“ се очаква да има временни промени на движението в Пловдив. В часовия интервал от 9.30 ч. до 13.30 ч. се въвежда забрана за преминаване на моторни превозни средства, с изключение на тези от масовия градски транспорт, по следните маршрути:

  • пробег от гр. Съединение – влизане в гр. Пловдив – бул. “Васил Априлов“- моста на река Марица – наляво по бул. “Шести септември“ и финал на площад „Съединение“.
  • междинен пробег „Съединение“ с дължина 2 км – старт около 10.10 ч. пред ДКЦ 2 на бул.“Шести септември“ по маратонското трасе до площад „Съединение“.
  • междинен пробег „Триумф“ – старт от 09.30 ч. от кръстовището на бул.“Руски“ до площад „Съединение“.

Същата вечер, по повод тържествената заря-проверка на площад „Съединение“, от 18.00 ч. до 22.00 ч. няма да се допускат автомобили по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Руски“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на площада  служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или наркотици, и такива, които носят оръжие или други опасни предмети.

Призовават се водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените интервали, стриктно да спазват разпорежданията на контролните органи и да проявят необходимото търпение за нормалното протичане на спортните мероприятия и тържествата и  предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

Подобни статии

Top