Пловдивската полиция в пълен състав, затяга мерките

Спират се отуските на служителите; включват и сирените

Със заповед на директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев от понеделник – 30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията. Целият състав ще бъде ангажиран да следи за стрикното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

На национално ниво комисар Рогачев ще направи предложение да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, която се използва в 11 града в страната. По високоговорителите хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици.

Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на Пловдив и областта да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по-добре, но в същото време да виподложи на риск от зараза.

Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Подобни статии

Top