Пловдивската полиция застава редом до ученици и учители в Деня на розовата фланелка

Всички те се обединяват в борбата с училищния тормоз

Учениците и учители от СУ „Никола Вапцаров“ ще отбележат Световния ден за борба с тормоза в училище заедно с пловдивската полиция, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Пловдив.

120 деца от шестите класове на учебното заведение ще изпишат с телата си посланието „НЕ на ТОРМОЗА“. Психолог от детска педагогическа стая на Четвърто РУ, униформени служители от районното и представителите на клуб по бойни изкуства „Да ДАО“ ще изнесат презентация „Заедно срещу насилието“ и ще проведат беседа, свързана с агресията в пред възпитаниците на две пловдивски учебни заведения – арменското училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“ и „Княз Александър I“.

В беседи и разговори с ученици от шести и седми клас в учебните завадения ще бъдат коментирани проблемите за тормоза в училище, ще запознаят децата с техните отговорности като участници в този процес, както и какви са законовите последствия, които произтичат от него. С участието си в кампанията „Заедно срещу насилието“ пловдивската полиция  подкрепя родители, учители и деца  в борбата срещу тормоза и агресията сред подрастващите и призовава всички страни да бъдат съпричастни  към този проблем.

Денят за борба с училищния тормоз се отбелязва всяка година в последната сряда на месец февруари. Инициативата стартира през 2007 година, когато две момчета от Канада подкрепят свой приятел и съученик, който е тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. И така се ражда Денят на розовата фланелка.

Подобни статии

Top