Пловдивската пожарна с демонстрации и много забавления за малки и големи

Откриват Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ в 10.00 ч.

Пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще даде старт на седмицата на пожарната безопасност днес в 10.00 часа на площад „Ст. Стамболов“. Пред фонтана на община Пловдив ще бъдат позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба.

Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците. По-смелите минувачи дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция, гасейки внезапно избуял огън.

В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция.

И тъй като често при инциденти и природни бедствия от важно значение е помощта на доброволците, пловдивчани ще могат от първо лице да разберат как могат да бъдат в помощ на пожарникарите. На площада ще ги посрещнат и действащи доброволци, част от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Те ще споделят своя личен опит, ще разкажат какво е да си доброволец и как можеш да се включиш в мисията „Да помагаш със сърце и душа“.

На място ще бъдат предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации. 

1 2

Подобни статии

Top