Пловдивски адвокат става зам.-министър в правосъдното министерство

Той е приел поста, предложен му от Янаки Стоилов

Адвокат Иван Демерджиев, който е един от петимата кандидати за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС), е приел поста на зам.-министър на правосъдието в служебното правителство. Това съобщава сайтът lex.bg.

„Това е голям шанс за адвокатурата да помогне за развитието на държавата и вярвам, че в това начинание ще бъда подпомогнат от всички колеги и ще имам подкрепата гилдията“, каза той. И допълни, че за него кандидатирането му за председател на ВАдС не е било самоцел.

Що се отнася до позицията му на зам.-министър, Демерджиев обясни: „Идеята е хора, които имаме поглед върху практиката, да придвижим и решим проблеми, които от години остават нерешени“.

Демерджиев е роден през 1975 г. Той е адвокат от 2001 г. Преди две години беше избран за председател на колегията в Пловдив. Практиката му е в областта на гражданското и търговското право.

След включването на Демерджиев в екипа на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов в надпреварата за председателското място във ВАдС остават четирима. Това са адвокатите Райна Аврамова, Ивайло Данов (доскорошен председател на софийската колегия), д-р Ивайло Дерменджиев и Йордан Цветанов (председател на управителния съвет на Центъра за обучение на адвокати).

Днес Стоилов каза, че ще обяви всичките си заместници до края на седмицата.

Подобни статии

Top