Пловдивски артисти рисуват кошчетата за отпадъци на Гребната база

Целта е металните контейнери да станат  част от спортните атракции в зоната

Двама пловдивски артисти ще изрисуват кошчетата за отпадъци на Гребната база в Пловдив. Официално представяне ще бъде направено  от 9:45 сутринта, от деца от занималня Киколина, които с помощта на инструктор от  WOW GYM ще се раздвижат на  новите активни игри.

Идеята е на платформата за чиста градска среда “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!”, а  целта е металните контейнери да станат  част от спортните атракции като мини-футбол, мини-баскетбол, дама, дартс и др.

По този начин се надяваме да привлечем вниманието на посетителите на района към кошчетата и да ги подсещаме, че трябва да изхвърлят фасовете, хартийките и опаковките си в контейнерите, а не на земята, споделят организаторите. 

През последните няколко месеца “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!”организира серия от инициативи за облагородяване на градската среда и насърчаване на пловдивчани да бъдат активни в опазването на чистотата в града ни.

Сред тях са Чистите вечери в Цар-Симеоновата градина, откриване на подвижен мини-парк в район “Тракия”, организиране на разделно събиране на отпадъците на над 20 големи събития в Пловдив, част от програмата на ЕСК 2019, образователни инициативи и игри, почистване на градски зони, изрисуване на контейнери за отпадъци в “Кючук Париж” и “Смирненски”и др.

До края на август и през следващите месеци ни предстоят още дейности като участие в Park-ing Day, участие в инициативата на бТВ “Да изчистим България”, подкрепа за НОЩ Пловдив, облагородяване на три зони в район “Тракия”, облагородяване на Младежки хълм, поставяне на нови места за сядане в различни квартали на Пловдив, Ден на отворените улици и др. 

Подобни статии

Top